Art and Culture
arcam_1
arcam1
arcam3
arcam4

ARCAM Spot on Architecture

Arcam is het startpunt voor liefhebbers van (landschaps)architectuur en stedenbouw van de stad Amsterdam.

Het toont het verhaal van een stad: toen, nu en in de toekomst. Met wekelijks een crash course Amsterdamse architectuur en excursies.

Arcam is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur. Architectuur is overal om ons heen en is van iedereen. Het is de smaakmaker van de stad. Arcam is het architectuurcentrum van Amsterdam en wil haar liefde voor architectuur delen met bezoekers en bewoners.

Start je verkenning van de meest spraakmakende Amsterdamse gebouwen en gebieden bij Arcam. Het Arcam-gebouw is een opvallende verschijning aan het Oosterdok, op zichzelf al een bezoek waard, maar is ook een informatiepunt voor architectuur. Met behulp van een digitale tafel kunnen bezoekers er hun weg vinden in de imposante architectuurcollectie die de stad rijk is. Daarnaast kun je in de Arcam Galerie terecht voor architectuurboeken en -kaarten en zijn er bijzondere ontwerpen, schetsen en objecten van verschillende ontwerpers te koop.

In huis toont Arcam de rijke variatie van architectuur die de stad heeft gemaakt tot wat ze is. Daarnaast reflecteert Arcam op actuele vraagstukken en is co-producent van experiment en onderzoek. Zo levert het programma van Arcam een directe bijdrage aan het maken van de stad, met input van bouwers, ontwerpers en gebruikers.

Details en openingstijden

 
Prins Hendrikkade 600
Amsterdam
(020) 620 48 78
www.arcam.nl
 
Dinsdag t/m zaterdag 13.00 - 17.00 uur
Het gebouw is geheel rolstoeltoegankelijk
 
Toegang is gratis
 

Laat op de kaart zien

 
Vind in een oogopslag de dichtstbijzijnde attractie restaurant, bar, hotel of tram station

 
 

Agenda

 
geen evenementen