Art and Culture
the-rembrandthouse_1
rembrandt
rembrandt2

Museum Het Rembrandthuis

Aan de Jodenbreestraat staat een schilderachtig huis met een statige eikenhouten deur en luiken voor de glas-in-lood ramen. In dit voormalige koopmanshuis uit 1607 heeft Rembrandt van Rijn bijna twintig jaar gewoond en gewerkt. Hier maakte hij zijn wereldberoemde schilderijen, waaronder De Nachtwacht. Naast schilder was Rembrandt ook kunsthandelaar en leermeester. Beroemde schilders als Gerrit Dou, Ferdinand Bol en Govert Flinck werkten jaren in het grote atelier op de eerste verdieping. Ook was Rembrandt een hartstochtelijk verzamelaar en had hij een adembenemende collectie schilderijen, prenten, rariteiten en andere kunstvoorwerpen.

Aan het begin van de twintigste eeuw was Rembrandts woonhuis sterk in verval geraakt. Een grondige restauratie redde het pand. In 1998 werd aan het huis een nieuwe, moderne museumvleugel toegevoegd. Het interieur en de inventaris van het voormalige woonhuis zijn nu teruggebracht in de stijl uit de tijd van Rembrandt.

Rembrandt was naast een beroemd schilder, ook een voortreffelijke etser. Hij maakte zo’n 290 etsen, waarvan er zich 250 in de collectie van Museum het Rembrandthuis bevinden. Er is permanent een wisselende selectie van de bijna volledige collectie Rembrandtetsen te zien. Ook worden er dagelijks demonstraties gegeven van Rembrandts etstechniek en zijn verfbereiding.

Details en openingstijden

 
Jodenbreestraat 4
Amsterdam
020 520 04 00
www.rembrandthuis.nl
 
Dagelijks 10.00 - 18.00 uur Het museum is gesloten op 1 januari, Koningdag en 25 december Dagelijks van 10.00-18.00 uur

Gesloten op 26 april en 25 december.

Het museum is gedeeltelijk toegankelijk voor mindervaliden
 
Volwassenen: €12,50
Groepen/> 15 personen p.p.: € 10,-
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 4,-
Museumkaart: gratis
CJP en Stadspas: € 10,-
Studenten en ISIC: € 10,-
I Amsterdam City Card gratisAlle prijzen zijn inclusief audiotour.
 

Laat op de kaart zien

 
Vind in een oogopslag de dichtstbijzijnde attractie restaurant, bar, hotel of tram station

 
 

Agenda

 
geen evenementen