Nature and Science
science-center-nemo_1
nemo1
nemo2
nemo3

Science Center NEMO

In NEMO is zoveel te doen en te ontdekken dat je het echt niet met één bezoekje gaat redden. Het Science Center strekt zich uit over vijf verdiepingen, waarin zeepbellen, bruggenbouwers, ballenfabrieken, Siamese tweelingen, laboratoria, toverspiegels, tienerhormonen en kettingreacties je om de oren vliegen.

Je kunt er zowel je I.Q. als je E.Q. testen, je hersens kraken op het aanleggen van onmogelijke buizenconstructies, je angsten testen door plaats te nemen in een lift die je in een virtuele vrije val stort en jezelf zien op je tachtigste. Maar je kunt ook kijken hoe je nageslacht eruit gaat zien, een virtuele vriend creëren, meegaan op een driedimensionale reis door het lichaam of praten met een robot.

En na dit alles kun je een broodje eten op het dak met de hele stad aan je voeten. En al deze dingen zijn eigenlijk pas echt leuk als je er echt even voor gaat zitten, echt de tijd neemt en echt meedoet. Dus richt je op één ding, doe het met overgave en kom dan nog eens terug.

Details en openingstijden

 
Oosterdok 2
Amsterdam
020 531 32 33
www.e-NEMO.nl
 
Dinsdag t/m zondag van 9:30-17:30 uur. Van april t/m augustus en tijdens schoolvakanties ook geopend op maandag.

Gesloten op 26 april, 25 december en 1 januari

Het gebouw is geheel rolstoeltoegankelijk
 
Een bezoek aan NEMO kost € 15,00 per persoon. Er zijn kortingen voor verschillende passen. De betreffende pas moet dan wel aan de kassa getoond worden.Toegangsprijs vanaf 4 jaar: € 15,00
t/m 3 jaar: gratis
Stadspas Amsterdam, CJP pas, Studentenkaart*: € 7,50
I Amsterdam City Card: gratis
Museumkaart: gratis
Begeleider mindervalide, Autipas: gratis
 

Laat op de kaart zien

 
Vind in een oogopslag de dichtstbijzijnde attractie restaurant, bar, hotel of tram station

 
 

Agenda

 
geen evenementen