Openluchttentoonstelling: PLANTAGE PORTRETTEN

Zestien Amsterdamse musea en theaters tonen hun iconen.

Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Vanaf 11 oktober 2013 zijn ze, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven.

 

Op de 24 reeds aanwezige borden op het Mr. Visserplein is deze nieuwe tentoonstelling te bezichtigen. Laat je vangen door de prikkelende quotes en verdiep je in de inspirerende verhalen van de 24 gepresenteerde personen. Deze iconen geven je op een persoonlijke manier een kijkje in de rijke cultuur van de buurt en daarnaast kunt je leuke tips lezen die nuttig zijn bij een bezoek aan een van de bijzondere instellingen.

 

De Plantage Amsterdam is een samenwerking tussen: de Appel arts centre, ARCAM, Natura Artis Magistra, Gassan Diamonds, Hermitage Amsterdam, Hortus Botanicus Amsterdam, Joods Cultureel Kwartier: Joods Historisch Museum| Portugese Synagoge | Hollandsche Schouwburg, Koninklijk Theater Carré, Museum Het Rembrandthuis, Nationale Opera & Ballet, Het Scheepvaartmuseum, Science Center NEMO, Tropenmuseum en Verzetsmuseum Amsterdam.