Check onze Kinder Top tien

 

Vier de zomer in de Plantage Amsterdam

Vanaf 7 juli trapt de Plantage de zomervakantie af met activiteiten voor kinderen in de vele musea van deze buurt. Bovendien kun je het in de weekenden lekker laat maken tijdens de ZOOmeravonden van Artis en de Zomerzondagen van de Hortus.

Met vijf kindermusea, een dierentuin en talrijke voorstellingen, speurtochten of workshops voor jong en oud, is de Plantage in Amsterdam het ideale uitje voor het hele gezin. Nergens liggen zoveel musea, theaters en tuinen bij elkaar. Ga samen op bezoek bij Rembrandt of stap aan boord in Het Scheepvaartmuseum. Het wordt vanzelf zomer wanneer je danst op je slippers in het Tropenmuseum of komt pootje baden op het dak van Nemo. De Plantagebuurt begint bij het Waterlooplein en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Zomerplantage Kindertoptien

1. Spot de (planten)toppers in de Hortus

2. Bak broodjes in het Joods Historisch Museum

3. Bouw huisjes bij ARCAM

4. Ga pootje baden op het dak van NEMO

5. Dans op je slippers door het Tropenmuseum

6. Kom speuren in Museum Het Rembrandthuis

7. Kom aan boord in Het Scheepvaartmuseum

8. Geniet op de ZOOmeravonden in Artis

9. Leef mee met The Making of.. Verzetsmuseum Junior

10. Speel en spetter lekker in het Oosterpark

 

Bekijk hier het volledige programma.

 

De Plantage Zondag is een initiatief van de Plantage Amsterdam. Vier maal per jaar  organiseren musea en theaters uit de Plantagebuurt leuke evenementen tijdens de Plantage Zondag .

De Plantage Amsterdam is een samenwerking tussen: de Appel arts centre, ARCAM, Natura Artis Magistra, Gassan Diamonds, Hermitage Amsterdam, , Hortus Botanicus Amsterdam, Joods Cultureel Kwartier: Joods Historisch Museum | Portugese Synagoge | Hollandsche Schouwburg, Koninklijk Theater Carré, Museum Het Rembrandthuis, Nationale Opera & Ballet, Het Scheepvaartmuseum, Science Center NEMO, Tropenmuseum en Verzetsmuseum Amsterdam.